Stage juf Julie: BC "Leve mama!" en "Dozen"

 Beste ouder/ouders,

De komende 2 weken werken we rond Moederdag en Dozen. Eerst zetten we alle mama’s in de bloemetjes en centraal in de klas. Zijn jullie klaar om mee te gaan op avontuur met ons?

Ik heb er alvast heel veel zin in! ☺

 

Fijne groet en prettig weekend!

Juf Julie




Eindelijk was het zo ver. Na het weekend begon onze week BC: 'Leve mama'.Deze week stonden alle mama's centraal bij ons in de klas. 

Shhhtt, hier wordt gelezen. We konden boekjes lezen en niet alleen van 'Anna en haar lieve mama' ook andere boekjes lazen de kinderen met veel plezier en met de volle aandacht.

We versierden mama's haren. 


Maakten super mooie kransen voor mama. 

Bouwden een kasteel waar mama in kon wonen. 

 


We konden ons verkleden zoals mama. En de was ophangen zoals sommige mama's doen en de mama van Anna in het verhaaltje. 



We maakten mooie bloemen voor mama. 






Knutselden een Moederagcadeau en kleurden mooie hartjes om onze mama's te bedanken dat ze zo goed voor ons zorgen. 



We maakten taarten, cakjes en zochten mooie bloemen boektjes om af te kunnen geven aan mama. 



Ik had mama's verstopt in het zand, die we samen konden gaan zoeken. Later in die week heb ik de foto's van de eigen mama's in het zand verstopt en oh, wat was dat leuk om die te zoeken. op het zelfde moment van de eigen foto's in de zandbak hebben we dan ook een schrijfdans gedaan van ' mama en de haren van mama tekenen'. 

We hebben zoveel leuke dingen gedaan! hieronder nog wat leuke foto's!!

   


En natuurlijk mag onze bewegingsles ook niet ontbreken. daar hebben we geoefend op overal in, op, over, onder te kruipen, lopen, springen, staan, stappen,... 



Kortom mama's waren de hele week onze rode draad! Overal kwamen we onze mama's tegen. Zo, ons Moederdagavontuur zit er op en we maken plaats voor ..... DOZENLAND!!!!!


Na enthousiast de dozen verkent te hebben in het open onthaal op maandag, stond Jules met een grote doos in de kring!! Wat zou daar nu inzitten? We deden de doos open en Jules haalde samen met de kinderen alle dozen eruit. We bekeken ze aandachtig en speelde ermee tijdens een waarneming.

Er was van alles aanwezig in de klas rond dozen om mee te spelen. 
We konden in het dozen kasteel gaan zitten. 

We konden winkelen van etensdozen en medicijnen dozen voor in het huis. 

We maakten ook hele mooie bouwconstructies: kastelen, zwembaden met en zonder glijbaan, een huis. soms konden we erin en soms ook niet. Op de foto zie je Lisa een grote toren bouwen, ze geraakte bijna niet meer aan de bovenste doos, dus moest ze op de bank staan. 
Ook Klara, Killaï en Meriton hadden het kasteel gemaakt op de foto hieronder. We konden er alleen moeilijk in, dus bedachten ze een oplossing. je ziet een foto van voor en na. 
voor
na

Ze hadden een vierkant kasteel gebouwd met een dozen deur die je kon opendoen of erover stappen. 

Niet alleen konden we bouwen met de dozen. We kropen er ook in en door of kropen er in en liepen er mee rond zoals Ayaz. Otis ging zich zelfs verstoppen in de doos. 

Het was een hele leuke eerste dag om met de dozen te spelen. Tot morgen! 

Dinsdag maakten we een brainstorm over dozen. De kinderen wisten heel veel! Ze hebben veel vertelt en het blad staat helemaal vol. 


Daarna gingen we verder met het verhaal 
'Dit is geen doos' 

Vanuit dat verhaal kwamen we terecht bij volgende dingen. 
De garage is geen doos maar was gemaakt van dozen. De doos met de rolletjes in, was geen doos maar een carwash om de auto's mee te wassen die vuil waren. 


De dozen hadden geen juiste deksels meer! Dit moesten de kinderen zoeken anders had mama geen doosje meer om haar parels in te doen. hier werd gretig gezocht naar welk deksel er op welke doos paste. 

Na de speeltijd kwam meneertje dozen man op bezoek. Hij was zoo verdrietig. Hij heeft geen vriendjes om mee te spelen. Natuurlijk kwamen er direct reacties van de kinderen, dat ze wel vrienden voor hem gingen maken wanneer hij dit vroeg. daar werd dozen man terug blij van. 

We focusten ons op het stempelen met dozen en kijken welk resultaat dit leverden. Er werd volop gestempeld. Hierbij zong ik het liedje 'stempel stempel op en neer. stempel stempel elke keer, stempel op en neer, stempel elke keer'. Zo kon ik het leuk maken voor de kinderen om te stempelen en de juiste techniek toe te passen. 




Vanuit onze stempel schilderijen die je hierboven ziet, ga ik een dozen man maken met de schoendozen die de kinderen zelf hebben meegebracht. 


We hebben ook nog tal van andere dingen gedaan. Ze konden lezen in de boekjes. We hebben muziek gemaakt met dozen en heel veel op plaatsbepaling geoefend. op, naast, achter, voor, onder de doos werd de hele week super goed geoefend. 

Vorige week kregen de kinderen een tiktak in thema Moederdag. Maar deze woensdagochtend kregen de kinderen van Juf Delphine en mij nog eens een tiktak aangezien deze op nu vrijdag weg valt. Natuurlijk in het thema dozen. Hier hebben we alles van wat we aangeleerd hebben of nog willen aanleren in verwerkt. hieronder vindt je de link naar de tiktak. Kijken jullie mee? 

https://www.youtube.com/watch?v=iFUKRhw3Mx4


Het was al een super leuke week! Volgende week gaan we verder in ons Dozenland. Tot maandag! Fijn verlengd weekend!! 


Goeiemorgen! Fijne morgen! De allereerste dag van Jesse, die we hartelijk welkom hebben genoemd in onze klas! 
Wij zijn vandaag gestart met een tafelpoppenspel van 'dit is geen doos'. De kinderen kenden het verhaal al heel goed en riepen op bepaalde momenten heel luid 'dit is geen doos maar een raceauto' bijvoorbeeld. Heel fijn om te horen en zien dat ze het zo leuk vinden. Nadien mochten ze zelf het verhaaltje gaan naspelen met mama, konijn en de doos. 

In de turnles hebben we dan weer onze gooi en mik vaardigheden verbeterd en geoefend. Dit vonden ze heel leuk hoor! Bekijk de foto's maar eens. 


Op maandag hebben we ook ons dozen liedje verder geoefend en een memory gespeeld van het verhaal. Onze dag vloog voorbij! 

Morgen beleven de kinderen nog een laatste dag met mij en dan zit ons dozen avontuur er al weer op! 

Dinsdagochtend zijn we begonnen met een goede trommeloefening. We gingen gezamenlijk naar de gang en trommelden er op los met onze 'geen doos' maar een trommel. dit was geweldig en hebben ons uitgeleefd. echte muziekanten waren we! 

We hebben een schrijfdans gedaan van het verhaal. We tekenden auto's, bergen en ballonnen. Wat kunnen de kinderen al goed met 2 handen samen tekenen seg! Kijk maar :) 


Ons Hanne moest natuurlijk met haar mooie nieuwe bril de boekjes eens bekijken en lezen. Met de volle concentratie las ze de boekjes, maar zoals je ziet. Voor de foto wil ze altijd eens lachen :D 

 

De kinderen konden vandaag ook bouwen met blokken, niet alleen dozen en zoals je ziet op de foto kwamen ook hier mooie creaties boven!

Meriton bouwde heel rustig een plaats waar onze knuffels konden wonen. Dat vonden de knuffels natuurlijk super leuk! 


Zo, ons dozen avontuur en mijn stage zit erop! 


ik heb er ontzettend van genoten samen met de kinderen! 
Lieve knuffels en zoenen Juf Julie! 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Goudlokje en de drie beren

Het Ding