Het Ding


In het kader van de jeugdboekenmaand, werkten we gedurende de voorbije periode een BC uit rond het boek "Het Ding" van Stéphane Servant. We experimenteerden met allerlei doeken in de klas en bedachten, net zoals de dieren de leukste dingen.
De kleuters waren gefascineerd door het verhaal en kennen het intussen helemaal vanbuiten. In het filmpje spelen Klara en Liam het verhaal nog eens uit. Kijken jullie mee?

Juf Kelly maakte een digitaal prentenboek van het boek. Hier kunnen jullie het samen nog eens bekijken. Zet het geluid maar af en laat jullie kleuter het verhaal maar eens zelf vertellen.


Ook van volgende filmfragmenten, die ik helaas niet volledig kon filmen, laat ik jullie graag meegenieten. 







Helaas kon ik niet voortdurend alles en iedereen filmen, maar normaal gezien vinden jullie iedere kleuter terug op de volgende foto's.

Nadat we het boek "Het Ding" hadden gelezen, maakten we een brainstorm over wat je allemaal kan doen en maken met doeken.


We speelden spook, Roodkapje en de boze wolf, tijger, ... 






De kleuters mochten zelf kiezen wat ze wilden knutselen en maakten volgende creaties: knuffeldoeken, tenten, vlaggen, hoedjes, handdoeken, ...






 Er werden tenten gebouwd en de kleuters maakten zelfs een pad van doeken.













Zoals jullie al konden zien, speelden de kleuters prachtig tafelpoppenspel over het boek "Het Ding". Het boek werd steeds opnieuw herhaald in de boekenhoek en ook op de lichtbakken gingen we aan de slag met het verhaal.












Er werd een picknick georganiseerd op een picknicklaken, in de huishoek stond een bad met badhanddoeken, we deden de afwas en droogden af met een keukenhanddoek, ...





















Tijdens ons godsdienstmoment hadden we het over samen picknicken, iedereen mag erbij op het picknickdeken van oma, net zoals iedereen er van Jezus bij mag aan tafel.





Als verwerking hiervan, maakten we als beeldend groepswerk een picknicklaken om samen in de Lente te kunnen picknicken buiten.
























Aan de hand van het boek "Het Zakdoekboek" van Kristina Van Remoortel, fantaseerden we a.d.h.v. poëzie nog verder over doeken.
























 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Goudlokje en de drie beren

Stage juf Julie: BC "Leve mama!" en "Dozen"